Sahra Çölü’nün güzellik sırrı ESTHEBELLA THE RENEWAL OIL’in kalbinde yatan, %100 organik ve soğuk sıkım Nopal Kaktüsü Yağı ve C5 Concentrate ile cildinizdeki değişimin büyüleyici etkilerini hissedin.

 

 

HAYAT VEREN BİTKİ

Nopal Kaktüsü

Nopal kaktüsü yağı Dünya’daki en değerli cilt bakım içeriklerinden biri olup, Sahra Çölü ve Kuzey Afrika’daki engin çöllerde bulunmaktadır. Nopal Kaktüsünün çölde zor iklim koşullarına uyum sağlayarak varlığını sürdürebilmesindeki mükemmel başarısının ardındaki neden sayısız bilimsel çalışmaya konu olmuştur. Tam bir uzun ömür fenomeni olarak adlandırılan bu dikenli bitkinin tohumlarından 36 saatlik bir elemeği sonucu çıkartılan değerli yağ, cilt üzerinde büyüleyici etkiler yaratır. Opuntia ficus indica meyvesinin tohumlarından soğuk pres yöntemi ile çıkarılan yağ, Argan yağından %150 kat daha fazla E Vitamini içeriğine sahiptir. İçeriğindeki Linoleik Asit, E & K Vitamini, Çinko Minerali, Fitosteroller ve Polifenoller ile sağlıklı hücre üretimini ve döngüsünü uyarır. Yaşlanma etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Cildin elastikiyetini artırarak, kollajen üretimini destekler. Cildi aydınlatır ve cilt tonunu eşitler. Cilt lipid bariyerini koruyarak, ciltte su kaybını azaltır ve yüksek nemlendirici etki sağlatır. Gözeneklerin sıkılaşmasına, akne lezyonlarının kızarıklığını ve iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı olur. Gözaltı morluklarının görünümünün azaltılmasına ve kazayağı bölgesindeki kırışıklıkların hafiflemesine yardımcı olur. Güneş kaynaklı hiperpigmentasyonu hafifletir. Cilde parlak ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.

 

 

 

 

 

BİNLERCE YILDIR DEĞERLİ

Avokado

M.Ö. 6000 yılına dayanan geçmişiyle Avokado, yüksek oranda, A, B, C, E Vitaminleri, folasin, niasin, demir, magnezyum, folat, pantotenik asit içerir. Ayrıca muzdan %60 daha fazla potasyum oranına sahiptir. Beslenme düzenimizde büyük faydalar sağlayan Avokado, içeriğindeki E Vitaminin yaşlanma sürecini yavaşlatmasından dolayı kozmetik endüstrisinde de yerini almıştır. Binlerce yıldır Avokado Yağı’nın cilt bakımında 2 ana önemli avantajı kullanılmaktadır. Bunlarda birincisi, yatıştırıcı ve yumuşatıcı etkisi; ikincisi, belirgin derecede cilt tarafından emilimidir. İçeriğindeki fitokimyasallar, E, C ve beta karotenler (A Vitamini öncüsü) sayesinde antioksidan özellik göstermektedir, bu sayede cildinizi serbest radikallere karşı korur. Aynı zamanda, E ve D Vitamini kırışıklıkları azaltıp, anti-aging özellik gösterirken, A Vitamini cilt kuruluğunu önler.  UV ışınlarını absorbe etme özelliği ile de, avokado yağı etkili bir güneş koruyucu haline gelir.

 

 

 

 

 

 

ÇÖLÜN SIVI ALTINI

Jojoba

250.000’den fazla tanımlanmış bitki arasından Jojoba, insan yağ bezleri (sebum) tarafından üretilen doğal restoratif esterler gibi olağanüstü yüksek miktarlarda sıvı balmumu esterleri üreten tek bitkidir. Bu da onun, beklenmedik derecede sebumla benzer olduğunu, tüm cilt ve saç tipleri için doğal nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılabileceğini gösterir. Jojoba Yağı, eşsiz doğal sebum özelliğinden dolayı cilt tarafından hızlı emilir ve yağlı bir his bırakmaz ve ciltteki sebum salgısını düzenleyerek oluşabilecek cilt problemlerinin önüne geçer. Bu özellikleri, yüksek derecede (yaklaşık %65-85) komedojenik olmadığı bilinen Gadoleik asit barındırdığı için gerçekleştirir. Böylece cilt yüzeyinde,  gözenekler tıkanmadan, sağlıklı bir şekilde oksijen akışı sağlanır. Ayrıca, Jojoba yağının antienflamatuar özelliği sayesinde, ciltteki akne, gözenek tıkalığı sorunlarının yanı sıra, seboreik dermatit, Gül hastalığı, yaraların iyileşmesi konusunda benzersiz olduğunu öne çıkarmaktadır.

 

 

 

 

 

 

YAŞLANMA KARŞITI

Tatlı Badem

Uzun yıllardır geleneksel tıpta kullanılan Tatlı Badem Yağı’nın cilt kuruluğunu gidermek, egzema gibi cilt problemlerini tedavi etmek ve cildi nemlendirmek için kullanıldığı bilinmektedir. Diğer birçok fındık yağlarından daha fazla E vitamini içerir ve mükemmel bir fitosterol ve doymamış yağ asidi kaynağıdır. Ayrıca kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içeriğine sahiptir. Fakat Tatlı Badem Yağı’nın en büyük özelliği yaşlanma karşıtı bakım sağlamasıdır. E Vitamini ve antioksidan oranının yüksek olmasıyla; UV ışınlarının neden olduğu foto-yaşlanmaya karşı uygulanan tedavilerde, Badem Yağı’nın önemli ölçülerde cilt hasarını önlediği, kırışıklıkları azalttığı, yaşlanma sürecini yavaşlatarak cildi yumuşattığı kanıtlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

EN DEĞERLİ YABANİ GÜL

Kuşburnu

Yabani güllerin en değerlisi kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Kuşburnu Çekirdeği Yağı’nın nemlendirme, yaşlanma karşıtı, hücre yenileyici, leke giderici ve sıkılaştırıcı etkileri, onu cilt bakımının vazgeçilmez yağlarından biri haline getirmiştir. İçeriğinde linoleik asit, a-linolenik asit, oleik asit ile lipofilik antioksidan, özellikle tokoferol ve karotenoidler bulunur. Kuşburnu yağı yüksek antioksidan içeriği ile, iltihaplanma ve oksidatif strese karşı koruyucudur. A vitamini içeriği ile yaşlanma etkilerini önlemede ve leke bakımında önemlidir. Cildinizin daha canlı ve sıkı görünmesi ile nemli kalmasına yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKDENİZ’İN IŞIĞI

Aynısefa Çiçeği

Akdeniz’in ışığını yansıtan Aynısefa Çiçeği, cilt üzerinde yarattığı etkiler ile kendinden sıkça söz ettirmektedir. Kadife Çiçeği olarak da bilinen Aynısefa Çiçeği, 16. Yüzyıldan bu yana, cilt yaralarının iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Parlak sarı ve turuncu renkleri ile enerji saçan bu bitkinin içeriğindeki triterpen saponinler, flavonoidler ve karotenoidler ile hücre yenilenmesini düzenleyerek, kolajen ve elastin sentezini destekler. Bu özelliği ile doğal yaşlanma sürecini yavaşlatır. Cilde ipeksi bir his ve yumuşaklık kazandırarak hem besler hem de nemlendirir. Cilt hassasiyetini ve kızarıklıklarını sakinleştirme etkisi vardır. Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.